Free songs
Home / природен лек / Детоксикација на организмот со дајкон

Детоксикација на организмот со дајкон

Дајконот помага при варењето на храната, ги одстранува масните наслаги и слузта акумулирани во организмот.

dajkonСвежиот изрендан дајкон помага при варењето на масната храна, ги прочистува крвните садови, го намалува ризикот од атеросклероза, срцев и мозочен удар. Поради присуството на железо и витамин Ц, дајконот е многу корисен и во лекувањето на анемијата.

Поради богатството на витамини, минерали, ензими и други антиоксиданси, дајконот има и антиканцерогено дејство и е одличен за исфрлање на токсините од организмот т.е. за детоксикација на организмот.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top