Home / аларм / Жените не смеат да пијат од пластични шишиња кои стоеле во автомобил!

Жените не смеат да пијат од пластични шишиња кои стоеле во автомобил!

Во емисијата на водителката Елен Деџенерис гостин била Шерил Кроу која изјавила дека лекарите докажале како ракот на дојката го добила благодарение на пластичните шишиња вода.

sise-472x630Всушност, жените кои често пиеле вода од пластични шишиња  имале повеќе проблеми отколку оние кои не пиеле што било дефинирано како заеднички проблем откако е пронајдено високо ниво на диоксин во ткивото на дојката кај оние кои имале рак.

Онкологот на Шерил изјавил дека жените не треба да пијат вода од пластично шише кое подолго време стоело во автомобил.

Топлината ги активира хемикалиите кои се наоѓаат во пластиката при што се ослободува диоксин во водата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top