Home / природен лек / За што е корисна течноста од киселите краставички?

За што е корисна течноста од киселите краставички?

Веројатно ова не сте го знаеле, но течноста од киселите краставички е многу корисна. Таа може да ви помогне за неколку нешта кои создаваат главоболка.

kiseli_krastavicki 1. Доколку одите на плажа и добиете изгореници од сонцето, се што треба да направите е да се намачкате со течноста од киселите краставички. Многу е ефективно и ја намалува болката.

2. Она што сигурно не сте го знаеле е дека помага против мамурлак. Ако многу сте пиеле и треба да се освестите, испијте ја течноста од киселите краставички. Се препорачува да се испие пред легнување, за утрото да немате главоболка.

3. Со оваа течност се спречуваат и болките и грчевите во мускулите. тренерите после тренинг или физички напор препорачуваат една четвртина од оваа течност помешана со вода, за да го опуштите телото и намалите болката.

4. Оваа течност е добра и за болки во грлото и намалување на симптомите на настинка.

5. Со неа можете да ги исчистите и бакарните предмети и така тие да го повратат сјајот.

6. Исто така, може да ја употребите и како ѓубриво за вашите дворови и градини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top