Home / природен лек / За две минути ослободете се од болките во грбот

За две минути ослободете се од болките во грбот

Со претераното седење се зголемува ризикот од болести на срцето, дијабетес, проблеми со циркулацијата и бубрезите и болка во долниот дел на грбот.

grb bolkaЕве како за само две минути да се ослободите од болките во грбот.

Истражување докажало дека со 2-минутно шетање можете значително да го подобрите здравјето, за време на работењето и долготрајното седење. Значи 2-минутна прошетка или качување по скали ќе ја подобри работата на срцето и мускулите.

Со ова вежбање ќе исчезне болката во долниот дел на грбот, кој ја погодува секоја личност што седи долго време.

За таа намена паркирајте го автомобилот малку подалеку да пешачите, прошетајте се до колегите наместо да им се јавувате и стојте што повеќе можете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top