Home / природен лек / За 60 секунди спасете му го животот на човек, кој претрпел срцев удар

За 60 секунди спасете му го животот на човек, кој претрпел срцев удар

Доктор Џон Кристофер тврди дека само со еден потег може да му го спасите животот на човек кој добил срцев удар.

gradi bolka srceСпоред лекарот, доволно е само да имате лут пипер.

Ако човекот кој преживеал инфаркт е свесен, веднаш дајте му чаша со вода во која сте ставиле лажичка од лутиот пипер. Ако пак човекот е во несвест, капнете му под јазикот неколку капки екстракт од лути пиперки.

Доктор Кристофер тврди дека со овој едноставен потег ќе му го спасите животот, само за неколку секунди жртвата на инфаркт почнува да се освестува и да се враќа во нормала.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top