Home / алтернативна медицина / За 60 секунди спасете го животот на некој кој доживеал инфаркт

За 60 секунди спасете го животот на некој кој доживеал инфаркт

Доктор Џон Кристофер тврди дека со само еден единствен потег може да спасите живот на човек кој добил инфаркт.

crven piperСпоред докторот, доволно е само во секое време дома да поседувате чили во прав.

Доколку човекот кој доживеал инфаркт е свесен, веднаш дајте му чаша со вода во која сте измешале лажичка од чилито.

Ако лицето не е свесно, капнете му под јазик неколку капки екстракт од лути пиперки.

Доктор Кристофер тврди дека со овој едноставен потег за само неколку секунди жртвата на инфаркт почнува да се освестува и да се враќа во нормала.

Како што тврди докторот, со ова со сигурност ќе му го спасите животот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top