Home / нови лекови / ВИДЕО: Звучи неверојатно, но ова е првиот човек кој живее без срце и без пулс

ВИДЕО: Звучи неверојатно, но ова е првиот човек кој живее без срце и без пулс

Докторот се сеќава за времето кога бил студент по медицина и кога со помош на стимулации со раката врз срцето го одржувал во живот неговиот млад пациент…

covek-srce-Ако раката може да го одржува човек во живот, тогаш зошто не би направиле пумпа. И тогаш се случи еурека и реков: Ќе го отстраниме срцето, објаснува докторот.

Експериментот најпрвин го спровеле врз животни. На денот по операцијата животните ги отворале очите и нормално живееле. Направиле експерименти врз повеќе од 50 крави, кога се случил пресврт…

Погледнете:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top