Home / алтернативна медицина / ВИДЕО: Оваа музика го намалува притисокот и го штити срцето

ВИДЕО: Оваа музика го намалува притисокот и го штити срцето

muzikaСлушањето на оваа речиси два века стара музика докажано го намалува крвниот притисок, го снижува пулсот и го штити срцето.

Станува збор за нотите од деветтата симфонија на Бетовен.

Како што тврдат научниците од Оксфорд, се што треба да сторите е да одвоите дваесетина минути за себе, да ги затворите очите,  да ја пушите оваа музика стара 191 година и да уживате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top