Home / алтернативна медицина / Вежби за брзо ослободување од болките во вратот

Вежби за брзо ослободување од болките во вратот

Амбулантата за рехабилитација „Master physical“ подготви вежби за врат кои ќе ви помогнат да ги победите овие болки.

Вежба број 1:

69610_59_630x0

Почетната положба е стоејќи или седејќи, со широко раширени раце во должина на рамената, едната дланка свртена кон подот а другата кон плафонот. Со благи потези ги менувате правците на рацете во обратни насоки, при што постојано се вртите со главата кон дланката која ќе е исправена кон плафонот.

Вежба број 2:

69611_60_630x0

Истата почетна положба, рацете споени од лактот нагоре и наместени под агол од 90 степени, ја одвојуваме едната рака кон едната страна со истовремена ротација на главата, а потоа и другата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top