Home / природен лек / Вежбањето како лек против болести

Вежбањето како лек против болести

Сите оние кои редовно спортуваат, се рекреираат и внимаваат на исхраната, свесни се за тоа дека спортот им дава повеќе позитивна и ја исфрла негативната енергија. Покрај сите позитивни нешта кои ги нуди спортувањето, една од најважните е дека вежбањето е лек против болести.

teretanaСпоред повеќе спроведени истражувања, резултатите покажале дека вежбањето го заштитува телото, воедно и ги намалува тешкотиите при следниве болести:

Кардиоваскуларни болести, а причината за нив се нездрава исхрана недоволно спортување и цигари во големи количини.
Дијабетис, се случува кога телото не произведува и користи инсулин. Може да се спречи со намалување на тежината и активен спортски живот.
Абнормална акумулација на масти, односно нагло зголемување на килажата.
Рак, 40% од сите видови може да се избегнат со редовна физичка активност.
Хронични и заразни заболувања.

Затоа, од огромно значење за вас и вашиот организам е да бидете физички активни. Вежбањето ја намалува потребата од лекови.

Курир.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top