Home / нови лекови / Вакцина против рак пристигна во Србија

Вакцина против рак пристигна во Србија

Србија е првата земја во Европа која ги набавила вакцините против ракот кои се произведуваат во Куба.20130913-pronajdena-vakcina-protiv-sida-360

 

-Првите 30 пациенти во Србија кои боледуваат од рак на белите дробови во наредниот период  ќе го добијат  “cimavaks” кој се покажал како неверојатно делотворен.

Овој вид на терапија дал добри резултати кај 3.500 пациенти кои се лекувале во Куба. Третманите ќе се изведуваат во три болници во Србија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top