Home / природен лек / Цвеклото може да ја излечи леукемијата

Цвеклото може да ја излечи леукемијата

Во многу анализи се покажало дека цвеклото покажало може да ја излечи  леукемија.

cvekloЦвеклото содржи амино киселини, кои имаат антиканцерогени својства. Покрај тоа, цвеклото  исто така има и противвоспалителни, но и антиоксидaнтски ефекти. Анализите покажале дека бетаинот ги напаѓа ќелиите на туморот во ткивата на организмот. Статистички гледано, цвеклото би можело да се примени во борбата против многу врсти на карцином. Во едно истражување со терапија со цвекло позитивно одреагирале 100% од испитаниците, кои биле погодени од рак.

 Пациентот кој боледува од леукемија треба дневно да изеде пола килограм свежо измелено цвекло. Пожелно е покрај тоа пациентот да има препишано и здравствена диета.

Најефикасни резултати се постигнуваат ако со терапијата се почне во раните фази, со постепено зголемување на количината на цвекло.

One comment

  1. ako sakate povejce lujge da procita prevejce i na engleski .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top