Home / природен лек / Цвеклото може да излечи леукемија

Цвеклото може да излечи леукемија

Во многу анализи се покажало дека цвеклото покажало може да ја излечи  леукемија.

cvekloЦвеклото содржи амино киселини, кои имаат антиканцерогени својства. Покрај тоа, цвеклото  исто така има и противвоспалителни, но и антиоксидaнтски ефекти. Анализите покажале дека бетаинот ги напаѓа ќелиите на туморот во ткивата на организмот. Статистички гледано, цвеклото би можело да се примени во борбата против многу врсти на карцином. Во едно истражување со терапија со цвекло позитивно одреагирале 100% од испитаниците, кои биле погодени од рак.

 Пациентот кој боледува од леукемија треба дневно да изеде пола килограм свежо измелено цвекло. Пожелно е покрај тоа пациентот да има препишано и здравствена диета.

Најефикасни резултати се постигнуваат ако со терапијата се почне во раните фази, со постепено зголемување на количината на цвекло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top