Home / Болести и лечење / Трикови за повлекување на дијабетисот кои вашиот доктор нема да ви ги каже

Трикови за повлекување на дијабетисот кои вашиот доктор нема да ви ги каже

Дали сте знаеле дека шеќерната болест или дијабетисот може да биде целосно излечен без дневните дози на лекови и инсулин?

И многу лесно, исто така! А ова е достигнато пред речиси една деценија.

Исхрана го предизвикува и, исто така, го лечи дијабетисот:

dijabet insulinОва е случајот на еден човек од САД кој јадел и се уште јаде типична американска храна. Тој не се грижел за изборот на храна, но по некое време станал свесен дека треба да конзумира што е можно поздрава храна доколку сакал да го излекува дијабетисот преку храна. Тогаш го променил внесувањето на шеќер, и од пиење на овошни сокови и Кока-Кола секој ден, тој почнал да пие само вода и повремено лесно пиво, прекинал да јаде слатки и процесирана храна а појадокот му станал приоритет.

Тој верувал дека неговата здраствена состојба може да биде повлечена и подобрена. Колку и да е тешко да се направи промена на храната која сакаме да ја јадеме, особено шеќерот, дневните дози на хемотерапија земајќи ги со инјекции, биле доволна причина да го натераат да размисли за менување на режимот на исхрана. И изненадувачки по само 3 месеци, неговите тестови на крвта биле драматично намалени и подобрени.

Што е она што вашиот доктор не знае или нема да ви каже:

dijabetДокторите се учени да ја третираат здраствената состојба со медикаменти, од аспакт на конвенционалната медицина, а некои се и великодушно платени од страна на фармацевската индустрија за тоа. Но, зошто некои доктори не ја ни спомнуваат храната како опција во третманот? Некои луѓе ќе го послушаат својот инстинкт, но некои ќе го следат протоколот даден од докторот во кој имаат доверба.

Направете го тој круцијален избор во исхраната:

Првото нешто кое треба да го направите е да ја промените вашата исхрана и промените ќе се случат, но полека. Повеќето од нас го знаат значењето на јадење на здрава храна, но нашето здравје е во опасност кога нашата прехрамбена индустрија произведува вештачка, налик храна производи, и додаваат голема количина на шеќер во практично секој производ во рестораните и полиците во супермаркетите. Ните треба да започнеме самите да ги менуваме работите, за жал, тоа е обично кога здраствената состојба ќе ни се влоши.

lecenje so hranaОвој човек успеал да се излекува себеси и е многу среќен што го слушнал својот внатрешен глас за „будење“ од неговата здраствена состојба. Постои една стара поговорка, „Ние сме она што го јадеме“ и тоа е апсолутно точно, и во процесот на лекување, мозокот е појасен и веднаш ќе почнете да се чувствувате подобро, како резултат на тоа. Едно од најтешките работи кои треба да се направат е менувањето на храната која сме ја јаделе цел живот, но, не е ни доволно блиску толку тешко како да се биде болен и да се посетуваат болници и доктори цело време.

Дијабетисот може да биде повлечен:

Десет години подоцна, шеќерот во крвта на овој човек остана избалансиран. Тој продолжува да пие пиво и вино еднаш неделно и се уште ужива во вечерен десерт од сладолед, но тој научил да води подобра грижа за себеси со изборот на храна и пешачењето колку што е можно повеќе секој ден.

Значи, постигнувањето на рамнотежа во нашето тело е навистина многу едноставно, потребна е само голема волја и упорност. И не мора да се направи совршено или со строго избегнување на храната која сакаме да ја јадеме. Сè е во „златната средина“.

365.com.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top