Home / Болести и лечење / Три знаци дека сте дехидрирани

Три знаци дека сте дехидрирани

Главоболка

pijte-vodaВашето тело констатно губи течности, што значи дека губи и есенцијални соли кои се одговорни за крвната слика. Што повеќе течности губите, толку крвниот притисок се намалува и доведува до помалку кислород во мозокот, што резултира со главоболка.

Урината ви е исклучително жолта

Доколку вашата урина има интензивно жолта боја, тоа значи дека концентрацијата на соли е поголема од нормалната и организамот не може добро да се исчисти од насобраните токсини. Доколку пак урината ви е премногу проѕирна, тоа значи дека имате премногу течности- затоа држете се во средината.

Патите од запек

Водата помага во испирање на цревата и нивно ефикасно чистење. Ако во организамот нема доволно вода, храната тешко сама да се движи и ќе задржи во цревата. Резултатот е запек и надуеност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top