Home / природен лек / Темјан е лекот за рак?

Темјан е лекот за рак?

Научници од британскиот Универзитет Лестер утврдиле дека темјанот ги убива ќелиите на тежок облик на тумор.

temjanУтврдено е и дека е особено ефикасен при лечење на ракот на јајници. Темјанот е исушена смола која може да се пронајде во сува шумска област, а најмногу ја има на јужниот дел од Арабискиот полуостров и во Африка.

Антиинфламаторните својства на темјанот се познати од порано, бидејќи се користи и како андидепресив.

Во православните земји, мирисот на темјан е составен дел од црковните обреди.

Повеќе за темјанот на следниот ЛИНК – Темјан – едно од најлековитите растенија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top