Home / алтернативна медицина / Техника да ги прочистите белите дробови на природен начин

Техника да ги прочистите белите дробови на природен начин

Постојат вежби за дишење кои ќе ги прочистат белите дробови.

rak-beli-droboviВежбите за дишење се прават така што ќе застанете исправено со рацете поставени покрај телото, и нозете малку раширени. Вдишете од носот и задржете го воздухот неколку секунди па издишете низ устата. Но, не застанувајте тука, бидејќи во белите дробови сè уште има воздух. Сега натерајте ја дијафрагмата да го иsфрли целиот тој воздух кој останува во белите дробови извикувајќи: „ха… ха… ха“ додека не почувствувате дека стомакот ви се вовлекува. Повторете ја вежбата неколку пати.

Преку носот, полека вдишите свеж, чист воздух во празните бели дробови.

Наполнете ги белите дробови со воздух до крај, а потоа задржете го здивот 5 секунди, полека броејќи 1…2…3…4…5. Во овој момент, кислородот ги наполнил вашите бели дробови и секоја клетка во телото!

Повторно издишете низ уста, се додека повеќе нема воздух и повторете „ха…ха…ха…“ за да го исфрлите преостанатиот воздух од белите дробови.

И повторно преку носот, полека вдишите свеж, чист воздух во празните бели дробови.

Во процесот на чистење на белите дробови применете и инхалација со етерични масти. Храна која ќе ви ги прочисти белите дробови е: чили или која било друга лута храна, кромид, ѓумбир. Оваа храна ја чисти слузта и ги отстранува токсините. Пијте многу вода, и чај од коприва, чај од корен од лотус, чај од еукалиптус.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top