Home / аларм / Танга гакичките се расадник на бактерии

Танга гакичките се расадник на бактерии

Иако се омилени кај жените, а и кај мажите сепак танга гакичките се многу опасни, велат лекарите. Освен што се потенцијлен преносител на бактерии тие можеат да предизвикаат и иритација на кожата, микрочиреви и хемороиди

Red-tanga-knickers-underwear-pants-300x199Според експертите овој долен веш има голема мана – начинот на кои се носат е високо ризичен за создавање бактерии. Задната страна на овие популарни гаќички е во директен контакт со анусот, вагината и уринарниот тракт ризикот да добиете некоја бактерија велат е речиси 100 процентен. Исто така иритацијата може да доведе до појава на пукнатини на кожата, микрочиреви кои можат да направат вистински прблеми.

Доколку неможете да се откажете од тангата – а би требало – тогаш секогаш барем барајте да биде од природни материјали. Сепак лекарите велат носење танга само во посебни прилики.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top