Home / нови лекови / Таблета со која ќе можете да живеете и до 120 години (видео)

Таблета со која ќе можете да живеете и до 120 години (видео)

pill-apceПродолжувањето на животот на луѓето станува реалност.

Научниците во Русија тестираат пилула која може да го стопира стареењето, а на луѓето да им овозможи да живеат и до 120 години.

Научниците од Московскиот универзитет велат дека пилулата ќе влијае на митохондријата, дел од клетките кои се сметаат како клучни за стареењето.

Според нивните тврдења, пилулата би спречила разни болести кои се поврзуваат со стареењето и возраста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top