Home / алтернативна медицина / Сведоштва за лекување рак со Газија – помага ли

Сведоштва за лекување рак со Газија – помага ли

Во Првата светска војна петролејот им го спасил животот на многу српски војници. Овој дериват го користеле и Грците и Турците за сузбивање стомачни заболувања, а француските лекари во 19 век на база на терпентин и петролеј правеле средство за дезинфекција. Евидентирано е дека и Магелан на своите морепловци им давал да испијат петролеј во мали количества.

gazija– Ми дијагностицираа карцином на желудник пред 4 години. Сите кренаа раце. Разбрав од една комшика Русинка дека многу си нашле чаре со петролеј. Што можев да изгубам? Повраќав, слабеев, немаше надеж. Почнав да пијам. Во почетокот ми беше мачно додека го навикнав вкусот. И до ден денес пијам по три капки дневно една недела па правам пауза. Еве сум жива и здрава – вели П.Т. од Скопје.

– германската лекарка Паула Ганер од Клиниката “Јакоб” на Мајна, која целиот работен век го посветила на испитување на ракот. Докторката Ганер тврди дека кој годишно пие 12 дена едноподруго по една кафена лажица петролеј, никогаш нема да заболи од рак, леукемија или од друга тешка болест. И самата таа била во тешка ситуација кога на 31 година заболела од рак на цревата, кој ~ се проширил на бубрезите. Кога лекарите констатирале дека не можат да ~ помогнат, ја отпуштиле од болница. Тогаш сопругот ~ препорачал да пие петролеј – по три дена станала од кревет, а по шест недели достигнала нормална тежина и станувала сè подобра и поздрава. Оттогаш и на здрави и на болни им препорачува да пијат петролеј.

За оваа метода постојат сведоштва од 2.000 нејзини пациенти.

– Семејството Шварц од Берлин пред 70 години вовело практика, во петок, секој член на семејството да земе коцка шеќер со 15 капки петролеј. Оваа терапија им донела добро здравје и долговечност. Повозрасните членови на семејството дошле до оваа идеја откако прочитале дека српските војници во Првата светска војна ги лечеле сите болести со петролејот.

– Во Бугарија е евидентиран случај со сите медицински документи за човек излекуван со газија. Хроничен алкохоличар се разболел од рак на црниот дроб и по 10 дена бил отпуштен од болница за да умре дома. Бидејќи немал блиски, сосетката поминувала да го посети за да му се најде. Таа се сетила дека порано баба ~ сите болести ги лекувала со газија и почнала да му дава по една супена лажица газија наутро и навечер. Лекарите констатирале дека тој навистина нема рак. Овој пример за бугарскиот весник “Доктор” го раскажа д-р Емил Христов, поранешен директор на агенцијата за лекови, кој е противник на ваквите средства и начин на лекување и затоа јавно прашува дали поради тој еден случај, сега газијата треба да се регистрира како лек против рак?

– Саша Јунгиќ, директор на Клиниката за онкологија во клиничкиот центар во Бања Лука за пор-талот “Независне новине” изјавил дека со пиење петролеј луѓето буквално се трујат и дека тоа може да предизвика сериозни последици за здравјето “Самиот факт дека некој пие бензин збо-рува колку е тоа катастрофално. Можно е да се оштети црниот дроб, желудникот и да се воспали панкреасот.

Дневник

Лечење на рак со Газија – за некого спас, за некого отров

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top