Home / природен лек / Сувите сливи и грозје против рак на дебело црево и дојка

Сувите сливи и грозје против рак на дебело црево и дојка

Дали знаете дека сувите сливи се на првото скалило според содржината на антиоксиданси, и се далеку пред другото овошје и зеленчук?

suvislivi i grozjeЕве зошто.

Покрај тоа што содржат големи количини на влакна со кои ги одржуваме нашите црева, сувите сливи, според релевантни истражувања може да го спречи и да го намали ризикот од рак на дебелото црево за околу  30%.

Исто како и во сувото грозје, во сувите сливи има моќен антиоксиданс, кверцетин, кој го штити организмот од развојот на клетките на ракот.

Сувото грозје и сувите сливи  се далеку поздрави од свежите, бидејќи во нив има поголемо количество на антиоксиданси.

Кверцетинот исто така го заштитува организмот од појава на рак на дојка и на панкреас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top