Home / алтернативна медицина / Стрес-тест – дознајте колку сте под стрес

Стрес-тест – дознајте колку сте под стрес

Колку пати ви се случило да се обидете да се опуштите во текот на денот, но мозокот цело време ве враќа на обврските што ве чекаат? Може за 5 секунди да дознаете колку навистина сте под стрес и во каква состојба е вашиот ум и телото. За таа намена може да направите мал тест со оптички илузии.

stres-testЈапонскиот психијатар Акиоши Китаока направил тестирање со помош на слики од оптички илузии, а се што треба да направите е да гледате во центарот на сликата 5 секунди.

На почеток облиците на фотографијата брзо ќе се движат, а после неколку секунди ќе престанат, затоа треба да почекате 5 секунди.

Резултатите од тестирањето на стресот се вакви:

– Ако фигурите на сликата се движат брзо, количината на стрес е многу висока;

– Ако фигурите на сликата се движат бавно, количината на стрес е ниска и нормална;

– Ако формите на сликата речиси престануваат да се мрдаат, вашата количина на стрес е многу мала.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top