Home / алтернативна медицина / Спасете човек од мозочен удар само со помош на ИГЛА!

Спасете човек од мозочен удар само со помош на ИГЛА!

Неконвеционалниот метод за спасување на човечки живот при мозочен удар е метод на еден кинески професор кој вели дека секогаш во куќата треба да чувате игла или игла од шприц.

Споделете го, за да може со овој совет да помогнете на некој да преживее! Одвојте време да го прочитате. Никогаш не знаете дали нечиј живот може да зависи од вас.

krvКога ќе добие човек мозочен удар – капиларите на мозокот постепено се растргнуваат. Потребен е одмор и итна прва помош. Овие совети ќе ви помогнат да го спасите животот на некого!

Бидете смирени. Независно од тоа каде се наоѓа жртвата, не го поместувајте, зашто, ако го преместите болниот, капиларите ќе пукнат и ќе има крварење во мозокот! Ако во домот имате игла од шприц, тоа ќе биде најдобро, инаку и игла за шиење ќе заврши работа.

1. Држете ја иглата над оган неколку секунди, за да се стерилизира, а потоа употребете ја за да да направите мали убодни ранички на сите 10 прсти.

2. Нема специфична акупунктура, само треба да биде неколку милиметри од ноктот.

3. Убодете така, така што крвта да потече.

4. Ако крв не почнува да капе, затегнете и почнете да притискате за да потече крв.

5. Кога сите 10 прсти ќе почнат да крварат почекајте неколку минути – ќе видите дека жртвата ќе се врати во живот!

6. Ако устата на жртвата е искривена, масирајте ги неговите уши, додека тие да станат црвени – кон нив да дојде крв.

7. Тогаш убодете со иглата во секое уво во мекиот дел, за да паднат по две капки крв од секое уво. Неколку минути подоцна неговата уста веќе нема да е искривена.

Чекај, додека пациентот да дојде во нормална состојба, без никакви невообичаени симптоми, а потоа испратете ја во болница.

Овој метод на крвопролевање за спас на животот е од традиционалната кинеска медицина, а по практичната примена на овој метод, може да се каже дека е 100% ефикасен и со помош на него луѓето го преживуваат мозочниот удар.

ZaSe.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top