Home / алтернативна медицина / Со само овие 3 вежби – ќе имате затегнато лице (Видео)

Со само овие 3 вежби – ќе имате затегнато лице (Видео)

Ви претставуваме видео со неколку фантастични вежби за одржување на тонусот на мускулите на лицето.

hitportal-vezbi-z-lice-260x165Во првата вежба треба да ги подигате веѓите и да го збрчкате челото. Со тоа ја зголемувате циркулацијата на тој дел од лицето и помагате кожата долго да остане затегната.

Во втората вежба се лутите – ги грчите мускулите на носот и пределот околу очите. Оваа вежба го одржува тонусот на мускулите на средината на лицето.

Масирајќи ги образите со кружни движења на раката ја ослободувате вилицата од напнатост и ја затегнувате кожата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top