Home / алтернативна медицина / Со гладување против рак

Со гладување против рак

Рудолф Бреус, автор на книгата „Рак, леукемија и други навидум неизлечиви болести”, тврди дека благодарение на методот од 1980 излечени се повеќе од 40.000 болни со рак и други сериозни болести.

255x160_46371-šargarepa_(sxc)_(2) Според него, ракот е независно тело на кое за да се развива му се потребни протеини кои се наоѓаат во цврстата храна, па поради тоа ракот може да се уништи со гладување и внесување на органски сокови од зеленчук.

Бидејќи соковите не содржат протеини, организамот ќе почне да ги црпи протеините од туморот, со што ќе дојде и до негово уништување. Од тие причини, за време на диетата не треба да се зема никаква цврста храна која содржи протеини. Терапијата на база на лишување од исхрана треба да се држи 42 дена или шест недели. За тоа време организмот ќе ги излачи сите нездрави работи кои со храната и пијалоците се внесни во телото.

Во втората половина на диетата ќе почне разградувањето на нездравите клетки, а по шест недели целото тело ќе биде целосно обновено. Целта на лекување на Бреус е да се користат сокови од корен од зеленчук, а терапијата препорачува пиење на 3 до 5 децилитри сок подготвен од цвекло, моркови, целер, ротквици и компири. Покрај тоа, во зависност од тоа во кој стадиум е заболен организмот, се пијат и до 2 литри чај од неколку билки дневно, како и мешавина од 2 децилитри бистра супа од кромид.

Соковите треба да се исклучиво од контролирано органско потекло. Употребата на зеленчук загаден со пестициди и вештачки ѓубрива ќе направи многу полоши резултати, па наместо чистење и оздравување ќе дојде до развој на болеста. Со оглед на тоа што со овој третман се губат и до 15 килограми, не се препорачува за деца, бремени жени и луѓе со мала телесна тежина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top