Home / алтернативна медицина / Сите болести се лекуваат, па дури и ракот и сидата – тврди новата германска медицина (Видео)

Сите болести се лекуваат, па дури и ракот и сидата – тврди новата германска медицина (Видео)

Додека класичната медицина се занимава со симптомите, новата медицина ги открива причините на болеста и на тој начин доведува до целосно лекување. Германската нова медицина ги опфаќа сите медицински области и се базира на пет емпириски утврдени биолошки правила. Не е поврзана со догмата, туку почива на разумни и логични претпоставки кои помагаат во лекувањето на луѓето, растенијата и животните, вели основачот д-р Рике Гирд Хамер.

CommonAilmentsЗа новиот вид на медицина нема неизлечиви болести, бидејќи секоја болест е дел од двофазен “корисна биолошка одлична вонредна програма на природата ( СБС )“. Се верува дека причините за некое заболување е биолошкиот конфликт односно драматичното случување и дека телото може самото повторно да се излечи ако се реши конфликтот кој го причинува заболувањето. Основачот на „новата медицина“ , д-р Хамер, и самиот бил болен од рак на тестисите.

Во 1978 година на раце му починал синот кој случајно бил погоден од куршум во Италија, а Хамер е убеден дека тоа е случката поради која заболел од рак. Тој почнал да го проучува случаите на другите пациенти и сфатил дека сите тие имаат заеднички именител – пациентите пред болеста претрпеле шок кој не го очекувале. Видот на шок кој води до болест лекарот го нарекол по неговиот син „Дирк – Хамеров синдром” (DHS ). Станува збор за биолошки конфликт, кој просто кажано „ве фаќа на крива нога“. Врска меѓу психата мозокот и телото Психата во „Новата медицина е изедначена со мозочните и телесно органските процеси.

Мозокот е компјутер на организмот што ги поврзува и ги координира сите процеси, додека психата е програмер, а органите се хардвер. „Училишната медицина на болеста гледа како на борба меѓу доброто и злото. Болестите се грешки, недостатоци и казни. Клетките на ракот и микробите се лоша армија која се бори со добрата војска како имунолошкиот систем, лековите, докторите, операциите и така натаму. Токму поради таквиот поглед, многу болести не може да се излечат. „Сите болести истовремено се одвиваат на три нивоа: психата, мозокот и телото “, вели Хамер, чија медицина се базира на пет биолошки правила:

new german medicineПрво правило Железно правило на ракот – причина за болеста е шок кој човекот го доживува драматично, а тоа се манифестира во психата, телото и мозокот. Шокот е внатрешен конфликт во човекот и не е директно поврзан со трагичниот настан. Кога тоа се случува пациентот има ладни раце и нозе, и дење и ноќе размислува на проблемот, не може да спие, губи апетит и слабее. Овој шок остава белег во мозокот Второ правило Двофазна природа на болеста – пациентот кој го решил конфликтот влегува во втората фаза и се чувствува топло, има треска и апетит, но се чувствува уморно и безволно. Решавањето на конфликтот води до оздравување.

Сите болести се во две фази, а пресвртна точка е решение на проблемот. Трето правило Онтогенетски систем на болест – мозокот го контролира напредокот на болеста. Стариот мозокот е поврзан со преживување односно дишење, јадење и репродукција, додека со новиот мозокот управуваат личните и социјалните проблеми. Конфликти кои се јавуваат се видливи и мерливи во стариот или новиот мозокот, без разлика дали станува збор за делба на клетките во активната фаза или уништување на туморот во процесот на оздравување.

Четврта фаза Онтогенетскиот систем на бактерии – бактериите не предизвикуваат болест, туку телото ги користи, а мозокот ги координирани за да се оптимизира процесот на заздравување. Бактериите на тој начин го користат телото и тие не треба да се отстрануваат како што предвидува класичната медицина. Тие сами ќе се повлечат кога проблемот ќе биде решен.

20130206-pronajden-centarot-za-zlo-vo-mozokot-promenata-na-frontalniot-mozok-se-naogja-kaj-site-psihopati-1-300x195Петто правило Квинтесенција – активна конфликтна фаза и фаза за оздравување и формирање посебена биолошка програма на природата која им помага на живите суштества да се справат со тешки ситуации. Спроред тоа, не постои вистинска болест и тоа за што медицината верува болест, само е извонреден природен процес. Хамер сите здравствени проблеми ги објаснува со закони и фази, а хемотерапијата и цитостатиците ги смета опасни по живот.

„Новата медицина“ официјално никогаш не била призната. Хамер поради нелегалното практикување и промовирање на оваа медицина останал без лиценца за работа како доктор, па дури и неколку пати бил затворан во затворите во Германија и Франција. Негов најконтроверзен случај е оној за шестгодишната пациентка Оливија Пилар чии родители во 1995 година се откажале од класичната медицина, а лекувањето на детето му го препуштиле на д-р Хамер .

На Оливија и бил дијагностициран тумор на бубрегот, а родителите кои не сакале детето да им биде оперирано и да оди на хемотерапија побегнале во Шпанија за да ја лекува д-р Хамер. На класична медицина била ставена откако на родителите им било одземено старателство над детето, а добиле и условна затворска казна од осум месеци. Хамер случајот го објаснува како теорија на заговор и тврди дека го прогониле затоа што неговата медицина не користи лекови и со тоа е непрофитабилна за цела една економска гранка. Неговиот метод беше успешно демонстриран и признат на 8 и 9 септември 1998 на Универзитетот Трнава во Словачка.

Повеќе информации на New Medicine (http://www.newmedicine.ca/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top