Home / Болести и лечење / Симтоми за рак на пенисот

Симтоми за рак на пенисот

Туморот најчесто се јавува на кожичката која го прекрива пенисот и на главичката, а ризикот од рак е поголем ако мажот пуши, затоа што хемикалиите од цигарите предизвикуваат иритација на слузокожата и ширење инфекција.

penisАко имате било кои од споменативе симптоми, задолжително посетете уролог. Може во прашање е нешто сосема безопасно, но сепак не ризикувајте.

Ова се клучните симптоми за рак на пенисот:

● Израсток на пенисот кој никако не поминува
● Крварење
● Црвен осип под кожичката
● Кафеави плочести израстоци
● Отежнато повлекување на кожичката
● Исцедок со непријатен мирис
● Необични промени во бојата на кожата на пенисот
● Отечени лимфни јазли во предел на препоните

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top