Home / аларм / Што да сторите ако ве нападне змија

Што да сторите ако ве нападне змија

Често се случува некого да го касне змија, тоа навистина може да биде опасно. Она што треба да го имате на ум е дека змијата нема да ве нападне доколку не ја допирате или не и праавите нешто.

Доколку случајно ја допрете, таа ќе помисли дека сакате да ја нападнете.

Симптоми кои се јавуваат откако ќе ве касне се следниве:

-Вртоглавица , Мачнина и повраќање, Оток на лимфните јазли

Освен тоа, на местото каде што ве каснала се појавуваат две точки. Личноста која е касната од змија треба веднаш да повика брза помош.

Она што не смеете да го правите:

-Никако не ја врзувајте раната и не шмукајте го отровот со уста, До доаѓањето во болница никако не пијте никаква течност,

Како да се заштитите од каснување:

-Кога знаете дека ќе одите во природа, облечете се соодветно, долги чизми и панталони. ,Не протнувајте ги рацете во грмушки, Не подигнувајте тешки камења бидејќи често под нив се наоѓаат змии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top