Home / аларм / Шокантно видео го вознемири светот : Свет без рак е возможен но фармацевстката мафија го крие

Шокантно видео го вознемири светот : Свет без рак е возможен но фармацевстката мафија го крие

Шокантното тврдење дека светот без рак е можен, но дека тоа го крие фармацевската мафија, го доживеа светлото на денот, во еден документарен филм кој се појавил на Јутјуб.

profimedia-0071338090-670x447Ова тврдење го изнел американскиот публицист Едвард Грифин во ексклузивно интервју за Телеграф. Приказната која следи е приказна за витаминот Б17, кој што уште пред педесет години е синтетизован под името Лаетрил, односно Амигдалин. Тоа го направил биохемичарот Ернст Кребс. Како што се наведува во документарецот кој бил постиран на Јутјуб, борбата да се докаже дека витамиот Б17 може да го излечи ракот почнала уште пред 50 години.

Појавата на теоријата, докторот Кербс и неговиот алтернативен лек под името Лаетрил, од страна на американската Администрација за исхрана и лекови (FDA) е наречена „шарлатанство“ и „измама“.

На граѓаните им било предочено дека лекот е отровен и опасен. Така приказната за витаминот Б17, Лаетрил, Амигдалин (сите имиња означуваат исто) е запечатена. Но, со појавата на интернет, повторно е отворена приказната за Ернст Кребс, Џон Берд, Ралф Мос и другите кои се бореле за вистината за лекот против рак.

За сето ова е напишано во книгата „Политика и лечење на ракот“ и „Свет без рак“, на Едвард Грифин. Тој се појавил во Србија и дал ексклузивно интервју за Телеграф, во кое тврди дека хемотерапијата е медицинска измама. Ова тврдење го застапува и Александар Челебиќ, светски познат експерт кој тврди дека лекот против рак се крие во витаминот B17. Витаминот B17, може да се пронајде во праските, сливите, вишните, јаболкото и други овошја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top