Home / алтернативна медицина / Се повеќе луѓе трчаат по чудотворниот лек – керозин од Албанија

Се повеќе луѓе трчаат по чудотворниот лек – керозин од Албанија

Во последно време воочивме дека луѓето се почесто поставуваат прашања за чудотворниот керозин од Албанија кој ги лечи сите малигни болести. Иако постојат голем број на сведоштва, овој факт за керозинот, до ден денеска е обвиткан во тајност. Постојат голем број на работи кои може да ги излечат луѓето, но за нив имаме сосема друга слика, и ги сметаме за отровни, или во најдобар случај, како нешто што не е ни малку паметно да го земеме и да се лекуваме со нив.

Иако нафтата и нејзините различни деривати се користат во различни индустриски процеси, луѓето не се ни свесни дека тие се користат во медицината и фармацевската индустрија. Исто така постојат проблеми што би можело да ги има во енергетскиот сектор со недостатокот на нафтата процел кој би можел да предизвика цела низа на други проблеми, од кои медицината како една од индустриските гранки, најмногу би патела во период на недостаток на нафта.130823medicinski_petrolej1

До појавата на интернетот, мистериозно исчезнале десетици научници и доктори кои се обидувале да докажат дека керозинот е дестилиран, и исклучително ефикасен во лекувањето на голем број на малигни заболувања, како и на многу други болести. Со доаѓањето на интернетот, ваквата тајна е откриена и повеќе нема можност преку закани на лекарите да се чува истата затворена. Но затоа почнале големи притисоци врз нафтените компании во светот кои се поврзани една со друга.

Прва за тоа која јавно проговори е германската лекарка доктор Паула Канер која целиот свој живот го посветила на испитување на ракот и која во една од своите студии го изнела тврдењето дека оној кој во текот на годината ќе испие, дванаесет дена по ред, по една лажичка нафта, никогаш немало да заболи од рак или леукемија. Првично керозинот масовно се користел за фармацевските цели, за лекување на туберколоза и псоријаза, но службената медицина, никогаш не ги признала лековитите својства. Особено интересно е како првиот во светот за лековитите својства на нафтата, (кога станува збор за малигните заболувања), во своите книги, напишал Јосиф Панчиќ особено во неговата книга „Оморица“ по што Србите масовно почнале да се лечат со нафта.gazija

Оние кои преживеале благодарение на нафтата подоцна добиле одговор дека имале погрешна дијагноза. За време на Првата светска војна, народот во Србија масовно почнал да биде третиран со керозин, бидејќи немало дроги. Но за лековитите својства никој не сакал да зборува гласно. Доктор Паула Канер, која инаку и самата себеси во 31 година се излечила од рак на дебелото црево, кое почнал да се шири на бубрезите, има уредна евиденција за преку 2000 пациенти кои добиле нов живот, благодарение на нафтата, која целосно ги излечила од карцином. И покрај фактот, дека тој има сериозна закана по објавувањето на нивната работа, Паула не се уплашила, и благодарение на нејзината упорност, денеска нафтата е легализирана за третман на рак во Швајцарија, Франција, Полска и Унгарија.

За што всушност се работи?

Чистиот керозин (прочистената, дестилирана нафта) го чисти телото темелно. Тоа се користи за деконтаминација на телото, регенерација, закрепнување од болест и повреди. Тој не е отров за луѓе. Во голем број на случаи, било посведочено дека може да го излечи ракот, туморот, метастазата, заболената простата, дијабетисот, слабините, детската парализа, реумата, гихт, интестилната опструкција, леукемија, анемија, болеста на црниот дроб, жолчното кесе, цревата, дигестивните нарушувања, и многу други болести, или во најмала рака барем да го ублажи страдањето. Дури и кај кучињата и мачките кои страдаат од рак, нафтата има успешен ефект.

Во книгата на Малахија Генадиј Петровиќ „третман на керозин“, пишува дека 100% од чистата нафта е единствен и безопасен лек, и дека тоа всушност е друго име за керозин. Но, керозинот кој како на сите им е познато се користи како авионско гориво, и не смее да се пие затоа што во него има ставено средство против смрзнување (бидејќи авионите летаат на големи височини). Тоа средство кое се става е доста отровно и поради тоа не смее да се внесува во човечкиот организам. Дестилацијата на нафтата ја прочистува од различните отрови како што се нафтените остатоци и разните тешки метали. Затоа не купувајте керозин за светилки и керозин за гориво, туку исклучуво дестилирано, стопроцентниот керозин е единствено безопасен. Малахов наведува во својата книга дека четири децилитри на недестилирана нафта е смртоносна доза за човекот и дека од дестилираната нафта нема да му биде ништо на организмот, освен што би добил дијареа и повраќање. Безбојната и проѕирна нафта е гаранција за нејзината чистотост.baba i dedo autanazija bolnica

Чистиот керозин може да се идентификува од страна на фактот дека тој визуелно се разликува од водата. Изгледа целосно проѕирен и ако се наоѓа во чаша, не може да се разликува од водата (освен по јасниот мирис и вкус). Во керозинот во кој се додаваат разни адитиви и кој на тој начин го прават неупотреблив за лечење има додадено разни додатоци и разни бои, па на тој начин најлесно може да се разликува. Значи ако нафтата е без боја, тогаш таа е најверојатно најсигурна за лечење. Секако проверете го хемискиот состав на нафтата пред да ја користите.

Нафтата од Албанија кај Круја – Vajgurni Natyror

Изворите велат дека сегашната цена на оригиналот, природниот рафиниран дериват на нафта од албанските извори во близина на Круја е околу 150 евра за литар, но кога ќе се земе предвид потребата да се клечи 15 до 20 минути на тој извор во Албанија, за да се наточи само еден литар (затоа што од тој извор нафтата капе, капка по капка) тогаш тоа отприлика ви е и цената која можете да ја очекувате. Или можете да си набавите индустриски таканаречени медицински дестилирана која има државна декларација дека е 100% чиста.

Новинарот од порталот NS од Србија дојде до голем број на луѓе од нашиот северен сосед кој целосно се излечиле од рак благодарение на пиењето на нафта, но и меѓу нив владее невидлив ѕид на страв и тишина. Се претпоставува тоа е затоа што тие не сакаат средината да дознае за нивната болест, но и од стравот од медицинските лобија, кои со години ја заташкувале вистината на сите можни начини. Некои дури и пристапиле да го споделат своето сведоштво со цел да евентуално го спасат животот на некој друг.

Фарудин Џелули е познат угостител во Нови Сад, кој тврди дека исклучително тешкиот облик на ракот на желудникот го излечил со керозин, што е докажано од страна на медицинската документација.bolnica

„Мене керозинот буквално ми го спаси животот, и да не беше тој, мене денеска ќе ме немаше“, вели Фарудин.

„Чувствував ужасни болки во стомакот неколку месеци, почнувајќи од крајот на 2008 година, но не се јавив на доктор затоа што мислев дека ќе ми помине. Кога повеќе не можев ништо да јадам, и кога ослабнав под 50 килограми, сфатив дека сум сериозно болен и отидов на преглед. Веднаш ми рекоа дека имам рак на желудникот, но јас не сакав да верувам. Побарав и второ мислење, трето… но сите ми го рекоа истото. Во „Медлаб“ добив патолошки навод, кој беше потпишан од патологот, професор доктор Иштван Клеми во кој напиша дека имам малигна гастрична лимфа на желудникот од малт тип, а во Каменица ми беше речено дека ми остануваат уште само два месеци живот, но со соодветно лечење, кое подразбираше и операција и хемотерапија, би можеле да ми го продолжат животот и за три години.

Фарудин помисли дека му дошол крајот. Заминал во родната Македонија да се опрости. Тогаш во свето село во близина на Тетово, дознал за жена која боледувала од рак на грлото на матката.

„Имаше метастази по целото тело, но се излечила со пиење на керозин обезбеден од страна на Круја во Албанија. Тогаш ми рекоа дека не може да ми помогне обичен керозин, кој може да се набави кај трговците, туку исклучиво чист и рафиниран, а тој може да се набави само во неколку европски земји или во Крују, каде што е единственото природно наоѓалиште на чист керозин во светот. Таа жена ми помогна да набавам три боци од тој керозин, по што почнав да го пијам секојдневно.bolnici-troyan

Одлучив да не се враќам во Нови Сад и да го откажам лечењето во Каменица, па што ми пресуди Бог тоа нека биде. Се разбира не ми падна на памет да земам каков било лек кој докторите би ми го препишале, туку двапати дневно пиев керозин. Човекот во психата е скептичен. Не зборува за тешките болести, како да му се случуваат на некој друг. А јас секое утро го гледав како да е последно. Не ни почувствував како здравствената состојба ми се подобруваше од ден на ден. Добро се сеќавам како едно утро се разбудив и се запрашав што ми фали, а потоа сфатив дека немам никакви болки и по година дена можев повторно да јадам. Погледнав во календарот и видов дека тоа беше триесетти ден од првото утро кога ја пробав првата лажичка со керозин. Не можев да поверувам дека ќе живеам. Ми се врати вољата за живот и насмевката“, вели Фарудин.

NS новинарот добро ја истражил оваа приказна, дознавајќи и интервјуирајќи голем број на лекувања. Како што дознавале, младите доктори никако не ја признале лековитоста на керозинот, и сметаат дека тоа е шарлатанство. Од друга страна пак постарите лекари, имаат целосно спротивна приказна. Една од медицинските сестри која целиот работен век го минала во институтот за онкологија во Сремска Каменица и која се пензионирала пред неколку години како главна медицинска сестра, се согласила да ја раскаже сторијата за тоа како во Сремска Каменица се дознало за начинот на лекување со керозин.

„Може слободно да кажам дека никој кој не сака да ја користи нафтата за да се спаси од ракот, нема преживеано, без оглед на тоа со кој метод се лечел“, вели на почетокот на разговорот жената која мина 40 години во Институтотво Каменица, обидувајќи се да им помогне на луѓето кои страдаат од тешки болести. Тоа е страшно што лекарите не смеат да зборуваат за тоа, но тоа е мрачната слика на светот во кој живееме. Добро се сеќавам кога ние за тоа дознавме уште во 1978 година. Работев во амбуланта кога во утринските часови изненадно влезе една Ромка која ја отпуштивме во 1974 година, на носилки, поради проценките на лекарите дека за неа нема спас, со оглед на тоа што ракот на дојката метастазирал на сите органи.infuzija

Кога ја погледнав дека е жива и здрава, помислив дека можеби се работи за нејзина близначка, затоа што добро ги паметам лицата. Но, кога проговори и рече „Еј сестро, не дошло уште моето време за умирање“, нозете ми се пресекоа“. Ја гледав пациентката и не можев да изустам ниту еден збор. Непријатната тишина ја прекина реакцијата на пациентката кога ми изјави дека нејзината прикзана ќе ми ја каже некој друг пат, затоа што сега нема време. Неверојатната приказна траеше од пладне до касно во ноќта. „Го повикав тогашниот шеф на онкологија професорот Доктор Душан Петровиќ и му кажав дека пациентката се излечила од рак благодарение на керозинот. Очекував да ми каже дека сум луда, и простодушна , но ме разоружа со неговата широградност. Ме замоли да и пренесам на младата жена да дојде утре и дека ќе и потпише се што и треба. Откако нашата поранешна пациентка се врати дома со документите кои и пружија триесет години пензија, јас останав со професорот Петровиќ во неговиот кабинет. Ме замоли на никого да не му кажам за овој случај.

Некаде во мај, професорот Петровиќ ми кажа дека на некој Конгрес слушнал дека Русите и Србите лечеле рак со помош на керозинот и веднаш одлучил својот годишен одмор го мине во Сибир проучувајќи ги алтернативните методи на лечење на малигни заболувања. Кога се врати, кратко ми рече: „Немате поим каде живееме и каков е овој свет. Додека милиони луѓе умираат во најлоши маки, во Сибир пациентите заболени од малигни болести, со голем успех се лекуваат со керозин и единствено важно е дека истиот е 100% чист. Кога ние овде така би постапиле, би не сместиле во лудница… Од тогаш никогаш на ниту еден пациент не сме му соопштиле да ја проба алтернативната медицина, и не сме му препорачале керозин.

Дозирање

Зависи од сериозноста и видот на болеста, иако постојат некои луѓе кои го земаат само како превенција. Значи ви треба оној од Албанија, или дестилиран од некоја добро порибена аптека – латиница „Oleum petrae album G179 – чист керозин со max 0,001% aromata и 185 – 225 степени на вриење.

Значи, за почеток можете да почнете со нецелосна чајна лажичка, но доколку не постои проблем можете да конзумирате и по цела. Доколку е потребно, може да земате и по два пати на ден. Во некои случаи на болести потребно е да земете три чајни лажички, со цел добро да се апсорбира во желудникот за да дојде до цревата. Треба да има поголема количина на керозин. Керозинот треба да се конзумира на празен стомак, бидејќи тој лебди и доколку храната е во стомакот, тој ќе остане во стомакот.

Понекогаш може да предизвика дијареа. Тоа е добро бидејќи покажува дека дебелото црево се чисти. Немојте да ја попречувате дијареата, бидејќи тоа го нарушува процесот на лекување и ја намалува дозата.

За превенција;

еднаш во годината дванаесет последователни дена конзумирајте по една лажичка. 1 лажичка на празен стомак, по можност еден час пред појадокот, 6 недели, а потоа пауза од 8 недели, па 4 недели. Доколку е потребно, третманот да се повторува секоја година. Во случај на реуматизам, конзумирајте 3 пати дневно по 1 лажичка, по оброкот и една дневно тријте ја на болното место. Пред да нанесете на телото, истрљајте го местото со крема за да не се исуши кожата.

За труење на крвта:

8 дена по една лажичка дневно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top