Home / природен лек / Сакате бебе? – Јадете повеќе ќељ

Сакате бебе? – Јадете повеќе ќељ

Доколку сакате во текот на декември да зачнете, имате големи шанси со оглед на тоа дека истражувањата покажуваат дека ова е поволен период за бременост. Луѓето се весели, опуштени, помалку мислат на работата и во потполност се посветени на предпразничната еуфорија, која има позитивно влијание врз зачнувањето.

bremena4Она што, исто така , ви оди во прилог е претстојната сезона на ќељот, кој е одличен сојузник за плодност и чие конзумирање може да ви помогне да создадете еден мал живот.

Ова го докажа студијата на клиниката за плодност Харли Стрит кој ја водела нутриционистката Нејми Савидес  и која потврдила дека зелениот зеленчук, особено ќељот, има позитивно дејсво врз зачнувањето.

Ќељот е полн со фолна киселина, со што се зголемува плодноста кај двата пола. Таа исто така содржи витамини кои го подобруваат квалитетот на спермата, овозможувајќи и да преживее подолго во матката.

Освен за бременост, ќељот е добар бидејќи има анти-инфламаторен ефект, но, исто така го чисти телото од вишокот на пестициди и хормони кои ги внесуваме во нашето тело преку исхраната.

Boza.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top