Home / алтернативна медицина / Руска хит метода за здравје и подмладување – која им е достапна на сите

Руска хит метода за здравје и подмладување – која им е достапна на сите

Брзото подмладување на клетките може да го постигнете со стимулирање на лачењето на желудечните сокови.Оваа навистина едноставна метода којашто ја препорачуваат руските лекари му помага на организмот да ги замени старите и оштетени клетки со нови.

solena vodaСе работи за клетки коишто се оштетени од страна на нитрати, канцерогени материи, слободни радикали, тешки метали, радионуклиди и разни други токсини, а исто така е ефикасно и за отстранување на клетките на ракот и останатите предизвикувачи на болести во организмот.

За дополнителна стимулација за ислачување на сопствен желудечен сок практикувајте го следново:
Половина час после јадењето ставете на јазикот околу 1 грам сол. Почекајте неколку минути додека солта да се растопи и проголтајте ја солената плунка. Во текот на денот може да ја повторувате оваа постапка од еден до десет пати.

Како и зошто делува оваа метода?

Од малото количество на сол рефлексно започнува обилно лачење на желудечен сок, којшто ги содржи сите потребни состојки за елиминирање на штетните клетки.
Брзо подмладување на своите клетки може да постигнете и ако во исхраната употребувате билки коишто го стимулираат лачењето на желудечните сокови, како што се зелката, дивата зелка, копривата, детелината, морските алги, биберот, сенфот, ренот, ротквицата, коријандерот, кимот, циметот, ментата и коморачата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top