Home / нови лекови / Русите направија вакцина за 3 најопасни видови рак – тестовите успешни, почнува производството

Русите направија вакцина за 3 најопасни видови рак – тестовите успешни, почнува производството

Руски научници направија вакцина против рак, која значајно го продолжува животот на пациентите. Имено, експертите од Научно-истражувачкиот институт за имунологија на сибирскиот оддел на Руската академија за науки, направија вакцина која ги помина сите клинички испитувања и покажа добри резултати.

cjepivorakМоментално оваа вакцина им се дава на пациентите во трета или четврта фаза од ракот, продолжувајќи го нивниот живот за повеќе од два пати. Следната фаза на нејзино користење ќе биде во пораните фази од болеста.

Вакцината ќе се користи против неколку видови на најсмртоносните видови рак: рак на дебелото црево, рак на дојката и рак на простатата.

Институтот соопштува дека е подготвен за комерцијално производство на препаратот. Не станува збор за класична вакцина туку се извлекуваат од телото таканаречени дендритски ќелии кои се оспособуваат по враќањето во телото да го направат имунолошкиот систем сособен да се бори против ќелиите на ракот, вели професорот Владимир Козлов

2 comments

  1. Каде може да се набави вакцината?

  2. Каде може да се набави лекот?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top