Home / нови лекови / Револуционерно откритие: забарите наскоро остануваат без работа

Револуционерно откритие: забарите наскоро остануваат без работа

Станува збор за нова паста која ги пополнува сите дупки и пукнатини и ја обновува глеѓта на забите.

pasta-za-zabi.jpg-111Формулата на новата паста е добиена по низа експерименти со хидроксил – апатит, кој се нарекува кристален калциум – фосфат,а тоа е главната состојка на забите.

Откако ќе се примени на забите, киселината на површината почнува да се раствора. Три минути подоцна, пастата почнува да се кристализира и добива структура на природна глеѓ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top