Home / природен лек / Рецепти – лек и превенција од рак

Рецепти – лек и превенција од рак

1. Се зема 250 г мед, 200 мл дестилирана вода, 30 г мелена бела имела, 30 г мелена линцура, 30 г мелен корен од здравец и 30 г семе од коприва. Ова се меша со миксер и се користи трипати на ден, една супена лажица половина час пред јадење.

rak-300x2252. За овој рецепт се потребни коприва, здравец, робертаниум. Овие билки се преливаат со 300 мл врела вода. Смесата треба да отстои 20 минути. Потоа се процедува и се пие трипати на ден, половина час пред јадење по едно лажиче.

l Штитете се од сонце со средство за заштита со висок заштитен фактор. Така ќе ја заштитите кожата од лошите ултравиолетови зраци.

l Водете здрав начин на исхрана.

l Алкохол пијте умерено, или воопшто не пијте.

l Редовно вежбајте и одржувајте ја активноста на организмот.

l Ако на работа сте изложени на познатите канцерогени материи, задолжително придржувајте се кон сите мерки на безбедност.

l За да го ограничите изложувањето на канцерогени хемиски материи, избегнувајте производи за чистење во спреј, а по користењето на средството за чистење, отстранете го истуреното и измијте ги рацете.

l Носете ракавици кога користите пестициди.

l Отворете врата и прозорци кога користите хемикалии во затворен простор, за да излезат испарувањата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top