Home / сведоштва / РЕЦЕПТ ЗА ДОЛГ ЖИВОТ: Не јаде ништо од продавница

РЕЦЕПТ ЗА ДОЛГ ЖИВОТ: Не јаде ништо од продавница

Уште сум млад, сакам да поживеам барем уште 20 години, вели Георгија Цветковиќ од селото Сагонијево во близина на Куршумјија, кој наскоро ќе наполни сто години.

starec-2Вели дека рецептот за долг живот е што секојдневно пие по една чашка ракија. Цветковиќ никогаш не бил сериозно повреден и сè уште работи низ одма и ја чува стоката. За неговото здравје се грижат синот и снаата.

Кога бев млад, беше тешка сиромаштија. Останав без родители на две години и повеќе бев гладен отколку сит и морам да се научам да јадам природна храна. Зеленчук од мојата бавча, овошје. Не јадам ништо од продавница – вели старецот.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top