Home / природен лек / Природни лекови за модрици

Природни лекови за модрици

modrici2Ананасот е одличен за борба против модринки бидејќи едно парче ананас прикрепено на модринката ќе дејствува многу ефикасно благодарение на ферментот што го содржи, а кој ја забрзува апсорпцијата на хематомите.

Исто така компирот знае да биде одлична помош против модринки.

Треба само да сварите неизлупен компир, кој по варењето ќе го излупите и изгмечите, потоа ќе му додадете две лажичиња мед и обична вода и вака добиената смеса ќе ја нанесете на модринката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top