Home / природен лек / Природен начин на отстранување масно ткиво

Природен начин на отстранување масно ткиво

Масното ткиво е израсток на кожата, кој може да се појави каде било на телото, а се состои од наталожени масни клетки. Претежно претставува само естетски проблем, кој не му штети на вашето здравје.

masno-tkivo-640x478Најчесто се појавува кај лицата постари од 40 години, но нема правило. Често се појавува на главата, на рацете, на грбот, вратот, нозете околу очите и на други делови од телото. Докторите советуваат масното ткиво да се отстрани по хируршки пат, што е рутинска операција и не трае подолго од половина час. Но, за оние кои не сакаат да легнат под скалпел, нудиме неколку рецепти за природно лекување, кои би помогнале во повеќето случаи.

Брашно и мед  – Од брашно и мед направете смеса со дебелина од еден см и големина потребна да се прекрие целото масно ткиво. Добиената смеса не треба да биде премногу леплива. Нанесете ја смесата на масното ткиво и врз неа ставете хартиено шамиче или газа за да не ви се лепи на облеката. Држете ја смесата на местото 36 часа, а потоа направете нова и повторно ставете ја на масното ткиво. По седум дена, ткивото би требало да прсне и да истече насобраниот гној.

ПрополисНанесете прополис на проблематичното место и повторувајте ја постапката неколку дена.

Жолчка и солНа овој начин може да го отстраните ткивото за два-три дена. Измешајте една жолчка со 2 лажици сол и со смесата намачкајте на масното ткиво. Добро втријте ја на местото три-четири пати на ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top