Home / природен лек / Природен лек против ‘рчење од само 2 состојки

Природен лек против ‘рчење од само 2 состојки

Луѓето кои редовно конзумираат свежи сокови, повеќе користат овошје одошто зеленчук во своите напитоци. Меѓутоа оние кои имаат проблем со холестеролот, дијабетес или висок крвен притисок, би требало да водат сметка за балансот. Тоа значи дека не треба да користат повеќе овошје, туку повеќе зеленчук за својот освежителен напиток.

2-priroden-napitok-protiv-rchenje-od-gjumbir-i-morkovi-kafepauza.mk_Доколку имате проблем со ‘рчење, навечер избегнувајте тешка и пржена храна, алкохол, преработена храна и млечни производи. За поефикасен мирен сон, напијте се освежителен напиток. Се препорачува да користите органски плодови.

Потребни состојки:
  • 1 парче ѓумбир
  • ¼ лимон
  • 2 органски моркови
  • 2 органски јаболка
Начин на подготовка:

Измешјате ги сите состојки, исцедете ги и направете сок. Откако ќе го испиете овој освежувачки напиток, не ви преостанува ништо друго освен долго и мирно да се изнаспиете.

Cafepauza.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top