Home / природен лек / Природен лек – Чај за лечење Хепатитис ( жолтица ) кај деца

Природен лек – Чај за лечење Хепатитис ( жолтица ) кај деца

За да се одреди кој тип на вирус ја предизвикува болеста (тоа е многу важно) потребно е серумско испитување (анализа на крв за да се откријат антитела, кои се создаваат во организмот како резултат на инфекции).

cajПокрај тоа можно е да се пронајдат и делови на вирус ( негова обвивка-одело или јадро) и точно да се одреди кој вид е во прашање. На основа на типот на антителата или честиците на вирусот, може да се утврди во која фаза е болеста што е важно за терапијата.

Покрај директни (честици на вирусот) и индиректни (антитела) знаци на присуство на вируси, постојат и други лабараториски знаци на инфекции. Пред се, драстичен скок на ензимите на црниот дроб кои се зголемени и по неколку десетици пати. Секако и жолчниот пигмент (билирубин) е значајно голем.

  • 50грама нане и по 10 грама трева-ива, пчелник, петровец, маточина и кора од крушина.
  • Две лажици од оваа мешавина попарете со ½ литар врела вода, поклопете и по 8 часа процедете и пијте по 1 чаша, 3 пати на ден, половина час пред јадење.

One comment

  1. Za lecenje na zoltica mnogu efikasen caj e cajot od rastenieto zmisko mleko (Chelidonium majus). Cajot od ova rastnie e efikasen protiv poveke vidovi virusni zaboluvanja.
    Nacin na podgotovka: Nekolku listovi od ova rastenie – moze i celo grance, se zovrivaat vo 300 ml voda i se vrijat okolu 5-10 min. potoa moze da se pie, moze da se kombibira so limon i med.
    Napomena: cajot mnogu gorci, verojatno kolku pelinot ako ne i poveke, no ne se plasete od nekolku casi na den nema nikakvo stetno dejstvo odnosno nesakani posledici, no verojatno ne treba da se pretera so dozite. Spored mene do 3 casi na den vo tekot na edna nedela nema nesakani posledici, potoa ubavo e da se prekine nekolku nedeli.. Za edna nedela bolesta ke ja snema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top