Home / Болести и лечење / Познатата болница Џон Хопкинс конечно ја открива вистината за ракот

Познатата болница Џон Хопкинс конечно ја открива вистината за ракот

По години уверувања на човештвото дека хемотерапијата е единствениот начин за борба против ракот, од болницата на Џонс Хопкинс, конечно почнуваат да зборуваат за алтернативни методи.

jon hopkins bolnica1. Секој човек во своите клетки има рак. Овие клетки не се појавуваат во стандардните тестови се додека не се намножат до милијарди. Кога докторите ќе им кажат на пациентите дека по третманот немаат повеќе клетки на рак, во своите тела, тоа само значи дека на тестовите не можат да се откријат клетки на рак, поради тоа што не можат да ја достигнат мерливата величина.

2. Клетките на ракот се појавуваат меѓу 6 и 10 пати во животот кај секоја личност.

3. Кога личноста има силен имунолошки систем, клетките на ракот ќе бидат уништени и ќе се спречи размножувањето и формирањето на тумори.

4. Кога личноста има рак, тоа значи дека има неколку прехрамбени недостатоци. Причината може да биде во генетиката, еколошки, храната и начинот на живот.

5. Да ги надминете хранливите недостатоци, морате да го промените начинот на исхрана и да вклучите неколку додатоци. Ова ќе ви го зајакне имунолошкиот систем.

rak djon hopkins6. Хемотерапијата вклучува труење на клетките на ракот, но, исто така, уништувањето на здравите клетки во коскената срцевина, гастроинтестиналниот тракт и слично, може да предизвика оштетување на органите, како што е црниот дроб, бубрезите, срцето, белите дробови и др.

7. Зрачењето ги уништува клетките на ракот, но исто така ги гори и им наштетува на здравите клетки, ткива и органи.

8. Во почетокот на третманот со хемотерапија, и зрачењето, често се намалува големината на туморот, но сепак, продолжената употреба на хемотерапијата и зрачењето, нема позитивни резултати во отстранувањето на туморите.

9. Кога телото е премногу натоварено со токсини од хемотерапијата и зрачењето имунолошкиот систем е компримитиран и полека се уништува, така што човек може да подлегне на различни видови на инфекции и компилации.

10. Хемотерапијата и зрачењето може да предизвика канцерогените клетки да мутираат и да станат отпорни и тешко уништливи. Операцијата може да предизвика и канцерогените клетки да се шират и на други тела.

11. Еден ефикасен начин за борбата против ракот е изгладнување на клетките на ракот, односно скратување на нивната храна која им е неопходна за мултиплицирање.

Со што се хранат клетките од рак?

sekjer-otrov-300x300а) Шеќерот ги храни ваквите клетки. Откажувањето од шеќер ќе им ја скрати многу важната храна.

Напомена: вештачките засладувачи како што се NutraSweet, Equal, Spoonful, Neotame, и др. се направени од аспартам кој всушност е отров. А подобра замена за тоа е медот или меласа, но во многу мали количини. Кујнската сол има една хемикалија која им дава бела боја. Подобра алтернатива се Brag амино-киселината или морската сол.

б) Млекото предизвикува телото да произведува слуз, особено во дигестивниот систем. Ракот се храни со слузта. Престанете да конзумирате млеко и заменете го со незасладено млеко, по што ракот ќе почне да гладува.

ц) Клетките рак растат во кисела средина. Месната диета е кисела и подобро е да јадете риба и малку пилешко, отколку говедско или свинско месо. Месото исто така содржи антибиотици, хормони за растење и паразити, кои се штетни, особено за луѓето со рак.

г) Начинот на исхрана се состои од 80% свеж зеленчук и сокови, лековити житарици, семиња, ореви, кои ќе му помогнат на телото да стане алкалично. Околу 20% може да биде готвена храна, вклучувајќи го и гравот. Свежиот зеленчук, соковите се извор на живи ензими кои лесно се апсорбираат и стигаат до мобилните нивоа во рок од 15 минути за да се прехранат и да го подобрат развојот на здравите клетки. За добивање на живи ензими за изградба на здрави клетки обидете се да пиете свежи сокови од овошје и зеленчук и јадете некое сурово овошје и зеленчук 2 до 3 пати дневно. Ензимите се уништуваат на температура од 40 степени.

kafeд) Избегнувајте кафиња, чаеви и чоколади, кои имаат високо ниво на кофеин. Зелениот чај е подобра алтернатива и има анти-канцерогени својства. Чистата или филтрираната вода е најдобра, за да се избегнат токсините и тешките метали од водата од чешма. Дестилираната вода е кисела и избегнувајте ја.

12. Месото со протеини е тешко да се свари и бара многу ензими при самиот процес. Несварената храна останува во цревата, труе и создава дополнителни токсини.

13. Ѕидовите на клетките на ракот имаат тешка протеинска школка. Со воздржувањето на јадењето на месо, се ослободуваат повеќе ензими за напад на протеинските ѕидови на ракот и им овозможува на телото да ги уништат.

14. Некои додатоци за зајакнување на имунолошкиот систем, (IP6, тоници за детоксикација, Еssiac, антиоксиданси, витамини, минерали, есенцијални масни киселини и сл) овозможуваат да клетките на телото ги уништат клетките на ракот. Другите додатоци како што е витамонот Е предизвикува апоптоа или програмирана клеточна смрт – метод со кој телото природно ги отстранува оштетените, несакани или непотребни клетки.

jon hopkins bolnica215. Ракот е болест на умот, телото и духот. Проактивен и позитивен дух ќе ви помогне да ја преживеете битката со ракот. Гневот, нефлексибилноста и горчината создаваат во телото стресна и кисела средина. Научете да сакате и простите. Да научите да се релаксирате и да уживате во животот.

16. Клектите на ракот може да напредуваат во средина богата со кислород. Дневното вежбање и длабоко дишење ќе ви помогне да добиете повеќе кислород на клеточно ниво. Терапијата со кислород е уште еден метод со кој ги уништувате клетките на ракот.

One comment

  1. Pod broj 16 imate greska vo prvata recenica velite deka kletkite na rakot napreduvaat vo sredina bogata so kislorod a podocna deka so terapijata sostavena od vdisuvanje na 02 se unistuvaat.Pozdrav imajte ubav den

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top