Home / природен лек / После ова ноктите повеќе нема да ви се кршат

После ова ноктите повеќе нема да ви се кршат

Ако сакате вашите нокти да престанат да се кршат, да бидат цврсти, сјајни и зрави, употребете една од следните методи:

nokti rakaИсечете еден лимон на две половини. Ставете ги прстите во внатрешноста на плодот. Ноктите треба да отстојат 10 минути. После тоа ноктите не се мијат, и се мачкаат со бадемово масло.

Потопете ги прстите во смеса од маслиново масло и зелен чај во сооднос 1:1 и оставете да отстојат 15 минути.

Во 100 мл маслиново масло додадете 15 капки сок од лимон. Секоја вечер пред спиење мачкајте ги ноктите со маслото.

На пареа затоплете маслиново масло и во тоа додадете 10 капки сок од лимон. Додадете една ампула витамин А. Ноктите треба да стојат во течноста секој ден по 20 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top