Home / Болести и лечење / Помага за слабеење и се бори со стерилитетот: Вака ќе препознаете дека ви фали овој витамин

Помага за слабеење и се бори со стерилитетот: Вака ќе препознаете дека ви фали овој витамин

Недостатокот на витамин Ф се изразува различно кај мажи и жени, кај деца и возрасни, а е многу клучен елемент за правилен развој.

Најмладите постојано чувствуваат жед, киваат, додека кај постарите лица прв симптом е сува кожа.

Важен е за метаболизмот, спречува тегоби, таложење холестерол, согорува масти, и намалува ризик од кардиоваскуларни болести.

Инаку, кај повозрасни лица, симптомите се сува коќа, на лицето, рацете и нозете, перутање, а може да дојде и до инфаркт.

За да ја задоволите потребата на телото за овој витамин консумирајте сончогледово масло, како и сончоглед.

Овој витамин помага и за слабеење и против стерилитет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top