Free songs
Home / Болести и лечење / Погледнете зошто канабисот лечи од канцер и епилепсија

Погледнете зошто канабисот лечи од канцер и епилепсија

Професор д-р Лумир Ондреј од Чешка и канадскиот истражувач Пол Хорнби зборуваат за пациентите болни од канцер и епилепсија кои биле излечени со помош на канабис и објаснуваат зошто откритието на лековитите својства на канабисот треба да биде третото најголемо чудо по откривањето на инсулинот и ДНК, пишува Попара.мк
kanabis oilИако светската фармацевтска индустрија упорно пробува да го спаси својот пазар тежок стотина милијарди долари забранувајќи ја легализацијата на канабис за медицински цели, тука се овие експерти пред кои вистината едноставно не може да се скрие. Тие велат дека канабисот лечи 34 болести помеѓу кои најтешкиот обик на канцер и мултиплекс склероза.
Доктор Хануш веќе 43 години се занимава со истражувањето и примената на канабисот во медицински цели, додека Хорнби е 15 години во истава проблематика.
Низ ординацијата на д-р Хорнби се свртеле повеќе од 4000 пациенти, но една од посветлите точки за него е работата со едно 14 годишно девојче кое пред да дојде кај него, секој ден имала епилептични напади.
„Кога сфатила дека никакви лекови не помагаат, мајката ја донесе својата ќерка кај мене. Јас препишав орална употреба на канабис. Првите ефекти се појавија точно две недели по првата сесија. Лекарите не веруваа дека девојчето ќе наполни 15 години, а јас пред неколку години ја однесов на матура. Од нашата прва средба поминаа 8 години. Денес, таа има максимум два епилептични напади месечно“.
„За разлика од „регуларните“ лекови, канабисот нема несакани ефекти. Во Чешка стотина деца болни од рак се лекуваат со канабис и ефикасноста е 90%. Кажете ми колку лекови имаат ваков ефект? Пари не ми се потребни. Јас барам секаде во светот, како во Чешка, да се легализира канабисот за медицински потреби. Никој на светот не умрел од предозираност од канабис, додека за „регуларните“ лекови не можеме да го кажеме истото“.
Всушност, попластично објаснето. Замислете дека канабиодниот невротрансмитер во мозокот претставува брава, а одредени состојки во канабисот – клуч, кој при рекација со бравата постигнува одлични ефекти.
kanabis lek„Мислам дека д-р Хануш треба да биде номиниран за Нобелова награда за истражувањата кои ги има направено. Имено, резултатите до кои дошол, заедно со своите колеги, би требало да бидат трето најголемо откритие на сите времиња, веднаш по откривањето на инсулинот и ДНК“, додава Хорнби.
За тоа како започнал да истражува на оваа тема, д-р Лумир вели дека уште во студентските денови професорот на универзитетот барал доброволец кој би ги истражувал лековитите својства на канабисот неколку дена во неделата. На проектот се пријавил само д-р Лумир, а истиот се пролонгирал на дваесет години. За сето тоа време докторот припремал масло од канабис за продажба низ аптеките, и го користел за лекување пациенти со најтешка дијагноза.
„Во 70-тите одгледував полиња канабис за истражувачки цели и верувајте дека никогаш не ми фалело ниту еден лист. Рачунајте што би се случило денеска доколку го правам истото. Преку ноќ би го снемало полето од мапа“.
„Канабисот е најефикасниот лек кој ни го дала природата, токму заради и е незаконски. Фармацевтската мафија, со децении го крие овој факт, со цел да не изгуби повеќе од стотици милијарди долари кои ги заработува труејќи ги луѓето со разни лекови“.
Погледнете како маслото од канабисот ги уништува канцерозните клетки:
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top