Home / природен лек / Пивски квасец за очи, црн дроб, губење тежина

Пивски квасец за очи, црн дроб, губење тежина

Пивскиот квасец се препорачува за сите возрасти, бидејќи го заштитува црниот дроб, очите, кожата, помага во исчезнувањето на акните, го отстранува заморот, ја одржува рамнотежата на цревната флора, спречува мачнини, ги олеснува дигестивните проблеми и го поттикнува губењето на тежината.

kvasec-630x307Најдобро е да го консумирате сув, бидејќи така телото целосно го употреба, со вода со главен оброк.

Дневната доза поделена на три еднакви делови, треба да изнесува помеѓу шест и десет грама.

Пивскиот квасец воглавно содржи сложени шеќери и е погоден за користење ако некоја личност има дијабетис.
Квасецот е одличен во регулирање холестерол, тој претставува природен антибиотик кој ги контролира бактериите кои би можеле да бидат штетни за организмот.

Квасецот се користи и во служба на убавината, посебно за убавина на кожата. Помага против акни, воспаленија и инфекции на кожата. Ги зајакнува забите, ноктите и косата. Исто така има и  антиканцерогено дејство.

Денешен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top