Home / природен лек / Печурка која расте од главата на инсектите е најсилниот природен антибиотик на светот

Печурка која расте од главата на инсектите е најсилниот природен антибиотик на светот

Професорот Ѓурица Поповиќ, директор на Институтот за печурки можеби е единствен за сега на планетата, кој успеа да создаде печурка Cordiceps sinensis, надвор од нејзината природна средина – Хималаите

23456.789101112

vestinet.rs / kukuriku.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top