Home / Болести и лечење / Овие 5 работи и болести, жената ги наследува од мајката

Овие 5 работи и болести, жената ги наследува од мајката

Здравствената состојба на жената, многу често зависи од здравјето на нејзината мајка. Така, некои работи се генетски предодредени и гледајќи на мајката може на време да се откријат и елиминираат некои здравствени проблеми.

osteoporozaКаква мајка таква ќерка, барем што се однесува до здравјето. Многу болести се наследни и жените мора да се свесни така што ќе делуваат на време, како што Анџелина Џоли направи масекотомија на двете дојки, за да не ја снајде судбината на нејзината мајка.

Еве што жените треба да земат во предвид:

  • Времето на влегување во менопауза
  • Зголемен ризик на рак на дојка
  • Остеопороза
  • Болки во зголбовите
  • Склоност кон мигрени

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top