Home / сведоштва / Оваа жена се излечи од рак без лекови! – Видео

Оваа жена се излечи од рак без лекови! – Видео

Проф Џејн Плант заболела од рак на дојката, лекарите и дале 2 месеци живот.

Во тоа време проф Плант работела во Кина, што мoжеби е и клучно што и се спасил животот.

dzein-plant-225x150Таа и нејзиниот сопруг кој е исто научник почнле во очај да го истражуваат кинескиот начин на живот, за да утврдат каде се крие тајната за здравјето на овој народ. Познато е дека во Кина е многу мал процентот на заболени од рак на дојка.

По темелно истражување, проф Џејн Плант доаѓа до заклучок дека причината е тоа што не консумираат млеко и некои млечни производи.

Тие го нарекуваат млекото “течна форма на вимето на животното” и чувствуваат одвратност од него. Тоа им е останато како традиција од минатото.

Тогаш Џејн исто така запрела целосно да ги конзумира сите млечни производи и за неколку месеци таа сосема оздравела. Само недела по безмлечната диета која ја започнува Плант утврдено било дека туморите целосно исчезнале.

Проф. Плант издала книга на оваа тема со наслов “Зошто жените во Кина не заболуваат од рак на дојка”. Таму таа опишува дека безмлечната диета може да помогне и кај други видови на рак, најмногу на хормонална основа. И до ден денес таа не пие млеко и тврди дека е неприродно за човек да консумира течности кои доаѓаат од животни.

Ова е историјата на проф Џејн Плант, која докажува дека човек може да се излечи од рак и без лекови, бидејќи најважно за еден организам е правилната исхрана. Сепак алтернативните методи можат да помогнат, но никако да се сметаат како чудотворен лек. Познато е дека од исхраната во голема мера зависи развојот на болестите и дека со правилна искхрана го штитиме текото од нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top