Home / природен лек / Ова се тајните на луѓето кои никогаш не се разболуваат

Ова се тајните на луѓето кои никогаш не се разболуваат

Постојат луѓе кои цела вирусна сезона не „закачуваат“ ниту настинка. Нивните совети зошто не се разболуваат може да ви бидат многу корисни во периодот кој доаѓа. Ова е нивната тајна.

498232-257038-masaza-foto-blic-ffМасажа

Масажата може да го намали чувството на анксиозност, а тоа ќе предизвика помало ниво на стрес. Доволно е еднаш месечно да одите на масажа.

Пијте витамин Ц и цинк

За превенција од настинка и грип корисно е да конзумирате намирници богати со витамин Ц или да пиете цинк.

Значи за да не настинете пијте витамин Ц, а кога ќе настинете пијте цинк.

tus1Туширајте се со ладна вода

Луѓето кои не се разболуваат велат дека ладниот туш им помага кога чувствуваат дека имаат малку енергија и силна главоболка.

Во зимскиот период со ладна вода туширајте се една минута.

Јадете лук

Лукот е богат антиоксиданс кој го потикнува имунитетот и се бори со воспаление.

Размислувајте позитивно

Во едно истражување докажано е дека доколку често сте позитивни, тогаш шансите за да заболите од настинка или грип се многу мали.

Мијте ги рацете

Миењето раце е првата активност која се превзема во борбата со болестите. Рацете со сапун треба да ги миете најмалку 20 секунди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top