Home / аларм / Ова е најголемото легло на бактерии во вашиот дом

Ова е најголемото легло на бактерии во вашиот дом

Ни на крај памет нема да ви текне, но ова е најголемото легло на бактерии во нашиот дом

bakteriiВлажните завеси во купатилата се омилено место за собирање бактерии, буѓа, каменец, микроорганизми…

Бактериите со геометриска прогресија се размножуваат по пластичната површина, а според едно истражување на секои два квадратни сантиметри живеат милион микроби од кои 80 отсто се опасни и може да создадат аеросол кој се крева во воздухот и потоа доаѓа до белите дробови.

Кога се тушираме, на завесите над кадата паѓа прашина, а потоа тоа доаѓа на нашето тело.

Затоа делувајте превентивно – често менувајте ги завеси, минимум на шест месеци, а еднаш неделно исперете ги машина за перење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top